Case: Het huis van Eline

Wanneer verleden en heden elkaar ontmoeten, ontstaan er unieke verhalen. Dat bewijst het Sundae 3.0 project, een inspirerende renovatie van een art deco woning uit 1938, oorspronkelijk ontworpen door architect Jozef De Bruycker. De karakteristieke stijlkenmerken van het pand werden gekoesterd en gecombineerd met hedendaagse elementen, waardoor een perfecte balans tussen oud en nieuw werd gecreëerd. In dit project koos eigenares Eline Rousseau bewust voor renovatie en duurzaamheid, met oog voor detail en esthetiek.

De keuze voor renovatie: karakter en uitdaging

Voor Eline was het een bewuste keuze om de bestaande woning te renoveren in plaats van voor nieuwbouw te gaan. “Vooral vanwege de uitdaging,” vertelt ze. “Ik vind het erg leuk om te werken met een bestaande sfeer, karakter en indeling. Het vraagt creativiteit om iets bestaands nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd rekening te houden met de oorspronkelijke elementen van het gebouw.” Haar liefde voor architecturale geschiedenis en respect voor het erfgoed speelden hierin een grote rol. Het is een proces van balans zoeken tussen oud en nieuw, waarbij de authenticiteit van het gebouw behouden blijft maar wel aangepast wordt aan de hedendaagse woonwensen.

Alinel: het moderne accent in een klassiek kader

Een van de meest opvallende toevoegingen aan het Sundae 3.0 project is de keuze voor een aluminium bekleding van de poort. Eline wist dat ze een materiaal wilde dat onderhoudsvriendelijk en duurzaam was, en kwam zo bij Alinel uit. “Aluminium vraagt bijna geen onderhoud, wat op lange termijn gewoon heel handig is. Daarnaast kozen we bewust voor de profielen van Alinel omdat die net dat extraatje geven,” legt ze uit.

De geprofileerde aluminium bekleding van Alinel zorgen voor diepte en ritme in de gevel, een eigenschap die perfect aansluit bij de kenmerkende art deco-stijl. In plaats van een vlakke afwerking, geeft het lijnenspel van Type A een subtiele, maar verfijnde structuur die de esthetiek van de woning naar een hoger niveau tilt. Het spel van licht en schaduw dat hierdoor ontstaat, brengt dynamiek in de poort en vormt een spannend contrast met de authentieke gevel.

Eigenares van de woning

Eline Rousseau
“Een poort is één van de eerste dingen die mensen zien als ze je huis bezoeken. Daarom wilden we een ontwerp dat zowel strak als tijdloos is. De aluminium profielen van Alinel gaven ons precies wat we zochten.” ​

Waarom zwart en structuurlak?

Ook in de kleurkeuze werd er goed nagedacht. Zwart bleek de perfecte match. “Het sluit aan bij de zwarte ramen en heeft een tijdloze, stijlvolle uitstraling. Bovendien laat het andere elementen, zoals de prachtige gevel, nog meer tot hun recht komen,” aldus Eline. De afwerking in structuurlak versterkt dat luxueuze gevoel en heeft als bijkomend voordeel dat het minder gevoelig is voor vingerafdrukken en kleine oneffenheden. Een doordachte keuze die zowel praktisch als esthetisch een schot in de roos is.

De synergie tussen klassiek en modern

Wat Sundae 3.0 zo uniek maakt, is de combinatie van klassieke en moderne elementen. “Eigenlijk vinden we die mix net heel boeiend,” zegt Eline. “Het moderne lijnenspel van Alinel brengt een strakke, frisse toets, terwijl de art deco-elementen van de gevel zorgen voor charme en karakter. Die contrasten versterken elkaar juist – het klassieke krijgt een hedendaagse tegenhanger, en omgekeerd komt het moderne ook zachter over in die context.”

Meer ontdekken?

Benieuwd naar meer details over de Alinel Type A? Bekijk alle informatie hier. Eline met trots haar Sundae 3.0 exterieur event aan! Op zaterdag 6 september 2025 krijgen jullie de kans om de woning en de Alinel poort te bekijken.